Hvad er mental sundhed?

I Danmark definerer Sundhedsstyrelsen mental sundhed som : “En tilstand af trivsel, hvor individet kan udfolde sine evner, kan håndtere dagligdags udfordringer og stress, samt indgå i fællesskab med andre mennesker” Kilde: Sundhedsstyrelsen 2012

De fleste af os har oplevet perioder hvor livet gør ondt . Årsagerne kan være mange og konsekvenserne ligeså. Symptomer som indre uro, søvnbesvær, stress, angst og fysiske smerter, kan være nogen af de symptomer man kan opleve. Blot for at nævne nogen.

Vi kan være udfordrede på komplicerede relationer til andre mennesker, der tærer på energien og hæmmer vores almene trivsel. Er belastningen gradvis og foregår over en længere periode vænner vi krop og sind til at fungere i en unaturlig og usund tilstand. Voldsomme hændelser, fysisk- og psykisk misbrug, vold og overgreb er skadelig for vores fysiske og mentale trivsel. Vores sind er indrettet med en indbygget overlevelsesstrategi, som gør os i stand til at glemme eller negligere en voldsom hændelses vigtighed, for vores mentale trivsel. Også senere i livet –  Det er aldrig for sent at tale med nogen.